Senior együttes

Aktuális

A METALLICA PÁR HÉTEN BELÜL ELKEZDI ÚJ ALBUMÁNAK A MUNKÁLATAIT

2014. január 18, Szombat

 

A Metallica gitárosa, Kirk Hammett arról beszélt a Billboard.com-nak, hogy a zenekar hamarosan (pár héten belül) elkezdi a 2008-as "Death Magnetic" című lemezük folytatásának felvételeit.

"Amikor belekezdünk az új album munkálataiba - amit egyébként már mindannyian izgatottan várunk, hiszen olyan régóta mondogatjuk, hogy el kellene kezdeni, és most már tényleg nem halogathatjuk tovább -, akkor csak erre fogunk összpontosítani, ez lesz az elsődleges feladat számunkra, ami minden mással szemben előnyt élvez. Elég kifogást kitaláltunk már arra, hogy miért is nem kezdhetünk dolgozni az új albumon, de most aztán tényleg itt az idő, így végre valóban nekifogunk!" - nyilatkozta a zenész.

Hammett szerint nincs hiány az ötletekből a Metallica következő lemezével kapcsolatban, az elmúlt néhány hónapban a srácok állítólag kétszer is összejöttek a stúdióban, hogy összehozzanak pár ütős kis riffet.

"Mi vagyunk az a zenekar, akik soha nem szenvednek hiányt ötletekből" - mondta Hammett, majd így folytatta: "Hallottatok zenekarokról, akik csak ülnek a stúdióban, és fogalmuk sincs, hogy mit fognak csinálni, mert nem tudnak összerakni egyetlen épkézláb dalt sem? Na hát ez biztos nem a Metallica! A Metallica éppen az ellenkező problémával küzd; túl sok ötletünk van. James-nek [Hetfield, az énekes/gitáros] körülbelül nyolcszáz ötlete van, nekem meg úgy négyszáz. Ezek a számok már önmagukban is őrületesek... de annyira nagyszerű!"

 

Itt meghallgatható a Metallica legutóbbi, 'Death Magnetic' című albuma

 

 

Bergendy - Darabokra törted a szívem

Vendégkönyv

Ha erre jársz, szólj hozzá, mondj véleményt! :-)